Qui soc

Ajudo a connectar el Japó i l'Àsia amb gent, mitjans de comunicació i empreses de casa nostra i de l'exterior.

Em dic Josep Solano i vaig néixer a l’Hospital Sagrada Família de Barcelona un dilluns, poques hores després d’un partit de futbol entre el FC Barcelona i l’Athletic Club. Aquell vespre, Johan Cruyff lluï per primera vegada la senyera com distintiu de capità i el Barça va guanyar amb els gols d’Asensi i Neeskens. Tot i que diuen que soc de la Generació X, hom pot dir que vaig néixer entre dues generacions: la que encara va viure la “vella escola” i creu en el valor de la feina ben feta, però que valora i fa servir internet i intel·ligències artificials.
Soc empresari de la comunicació i periodista corresponsal al Japó per diversos mitjans nacionals i internacionals des de fa més de cinc anys, després d’haver viscut i treballat a diversos països europeus.
Al llarg de la meva carrera professional he estat testimoni dels canvis en la premsa, el periodisme i la comunicació, he vist l’eclosió i caiguda de xarxes socials i l’inici d’una incipient intel·ligència artificial. Tot i això, personalment els canvis m’il·lusionen i m’esperonen, tal com ho feien a J.V. Foix quan deia “m’exalta el nou i m’enamora el vell”, i tot plegat és perquè vaig tenir el privilegi de néixer entre l’era industrial i la tecnològica, cosa que em permet entendre ambdós paradigmes en profunditat i amb experiència pròpia.
Ara, des de l’Àsia, procuro ajudar a personalitats, mitjans de comunicació, empreses i a tots aquells qui m’ho demanen, a entendre el que passa al Japó i a l’Àsia, el perquè passa i les seves conseqüències.

He treballat per...

En què us puc ajudar